Stageplekken bij VNN

Stages

Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) biedt stageplaatsen aan studenten van verschillende opleidingen. Studenten lopen stage bij verschillende teams van VNN, in de hulpverlening of bij de ondersteunende diensten, zoals bijvoorbeeld P&O of Communicatie.
VNN biedt stagemogelijkheden om:

  • toekomstige beroepskrachten de gelegenheid te geven praktijkervaring op te doen. VNN voelt zich daar maatschappelijk verantwoordelijk voor.
  • extra onderzoek te laten verrichten naar organisatie- of zorgvraagstukken (d.m.v. onderzoekstages).

0 Stage(s) gevonden

Lisa’s stage bij de kliniek gaf haar meer zelfvertrouwen

Het was humor, goed kunnen samenwerken en een open houding die ervoor zorgden dat Lisa ten Veen haar afstudeerstage Social Work kon doen bij VNN. Inmiddels werkt ze als sociotherapeut/agoog bij kliniek Bolsterburen in Heerenveen. Hoe ervoer Lisa haar stageperiode bij VNN? “Vanuit de opleiding had ik nog niet veel meegekregen over verslavingszorg”, vertelt Lisa. “Via de vacaturebank stuitte ik o...

De beschikbare stageplekken van VNN staan in het bovenstaande stage-overzicht. In de stagevacatures staat meer informatie over de afdeling, werkzaamheden en hoe je kunt solliciteren. Voor vragen kun je mailen naar stage@vnn.nl

Voorwaarden stage
Je kunt twee keer per jaar instromen voor een stage: in september en in februari. Een stage in de hulpverlening duurt minimaal 5 maanden. Je werkt minimaal 20 uur per week.

Stageplekken bij VNN


In de hulpverlening biedt VNN voornamelijk stageplaatsen aan voor studenten van de opleidingen:

  • Verpleegkunde, niveau 4 en 5
  • Social Work, niveau 5 (Sociaal Pedagogische Hulpverlening en Maatschappelijk Werk en Dienstverlening;)
  • Sociaal Juridische Dienstverlening, niveau 5;
  • Ervaringsdeskundige in de Zorg, Associate degree.

Wij bieden ook stageplaatsen aan voor studenten van de wetenschappelijke opleiding psychologie. Deze plaatsen worden in samenwerking met de RUG ingevuld. De sollicitatieprocedure voor deze plaatsen verloopt uitsluitend via de RUG.

Een enkele keer is er een stageplaats voor studenten van de HBO-opleidingen:

  • PMT (Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogiek)
  • Creatieve Therapie

Verslavingszorg Noord Nederland heeft geen mogelijkheid voor werkleerplaatsen (BBL).

Stageplekken voor onderzoek binnen VNN

Binnen VNN is het mogelijk een onderzoekstage uit te voeren. Studenten voeren hun onderzoek uit naar uiteenlopende zorggerelateerde onderwerpen. Ze worden daarbij begeleid door de onderzoeksafdeling van VNN. Er zijn mogelijkheden voor het doen van onderzoek binnen VNN voor HBO-studenten van bijvoorbeeld de opleidingen Verpleegkunde en Social Work. Daarnaast hebben wij ook regelmatig mogelijkheden voor studenten van wetenschappelijke opleidingen zoals Psychologie en Sociologie.