• Maatregelen VNN in het kader van het Coronavirus. Ga naar vnn.nl/corona
Anoniem chatten

Waarom werken in de verslavingszorg?

Verslaving is een boeiend gebied. De laatste 15 jaar is er veel wetenschappelijk onderzoek verricht. Er komen regelmatig nieuwe methodes van behandeling bij zoals schemagerichte therapie, Seeking safety en Oplossingsgericht werken. Het vakgebied staat niet stil. Je kunt jezelf blijven ontwikkelen.

Bekijk ook wat onze medewerkers zeggen.

Bij onze cliëntenpopulatie is veelal sprake van comorbiditeiten. Dat maakt de behandeling intensief maar ook interessant. Het is een uitdaging om bij iedere cliënt de juiste behandeling te kiezen. Die keuze maak je niet alleen, maar in teamverband. VNN probeert de overdracht van verslaving van generatie op generatie te doorbreken. Onze professionals leveren daar een bijdrage aan.

Wat voor mensen zoekt VNN?
VNN is op zoek naar professionals met passie voor hun vak en passie voor onze cliënten en hun familie. Regiebehandelaren die zich inzetten voor onze cliënten, maar niet de verantwoordelijkheid van cliënten overnemen. Zij durven cliënten ook te confronteren met hun gedrag en keuzes. Onze professionals dragen hun steentje bij om de organisatie en behandeling kwalitatief steeds te verbeteren.

Lees ook over de cultuur van VNN