Webinar 'FRIS ouder worden - met minder alcohol'

donderdag 14 september 2017

Herkent u het?

"Mijn vader drinkt.
Niet veel, maar toch....Als hij na een oppasdag de kinderen met de auto naar huis brengt, wil ik er iets van zeggen. Maar hoe?"


"Op de bridgeclub staat standaard een fles wijn op tafel. Ik drink altijd gezellig mee maar laatst ben ik zomaar gevallen…. Kwam dat door de wijn?"


"Ik werk in de ouderenzorg. Het lijkt zo gewoon dat de oudjes zowel overdag als ’s avonds drinken. Maar ik kom veel problemen tegen die met alcohol te maken hebben zoals valpartijen, vergeetachtigheid. Ik vind het heel moeilijk om dat te bespreken, zowel met de ouderen zelf als met mijn leidinggevenden. Het wordt al snel gebagatelliseerd: zo’n borreltje gun je ze toch?"


donderdagavond 23 november 2017

Bewustworden van gewoontes
Herkennen van problemen
Voorkomen van erger

In de webinar gaat het over het alcoholgebruik van de leeftijdsgroep 55+ Bij het ouder worden verandert de samenstelling van het lichaam, maar 55-plussers komen ook in een andere levensfase. In de webinar gaan we in op de feiten en risicofactoren van alcohol drinken en ouder worden. We geven tips en advies over hoe om te gaan met ouderen die meer alcohol drinken dan goed voor ze is.

Voor wie?
De webinar is bedoeld voor een brede doelgroep:

  • Partners, kinderen van en andere naastbetrokkenen die te maken hebben met iemand in de directe omgeving die (veel) drinkt
  • Medewerkers thuiszorg, wijkteams en andere hulpverleners
  • 55-plussers die willen weten of het drinken van 2 glazen alcohol per dag kwaad kan

Hoe en waar?
Vooraf en tijdens de webinar kunt u vragen stellen op een contactformulier. Uw vragen worden zoveel mogelijk beantwoord in de webinar.
De webinar kunt u live volgen op uw eigen computer.

Datum: donderdag 23 november 2017 om 20.00 uur
Duur: ongeveer 45 minuten

Er zijn geen kosten aan verbonden. U kunt zich hier direct aanmelden.

Presentatie webinar door VNN-medewerkers

Roelof Risselada, ouderenpsychiater
Nynke Sopers, preventiewerker
Rozemarijn de Kruijf, preventiewerker