Landelijke Stoptober-bus op 28 september in Groningen

woensdag 20 september 2017

Jaarlijks doen duizenden mensen tevergeefs een poging om te stoppen met roken. Bent u één van hen? Stoptober biedt ondersteuning! Kom langs bij de Stoptober-bus op 28 september van 14.00 tot 16.00 uur voor de hoofdingang van het UMCG in Groningen. VNN-verslavingsarts Robert van de Graaf en medewerkers van de rookstoppoli van het UMCG geven vrijblijvend een stopadvies!

Hoe werkt Stoptober? 
U gaat de uitdaging aan om 28 dagen niet te roken. Via de app ontvangt u elke dag positieve berichten die u helpen om vol te houden. Via social media als Facebook, Twitter en Instagram houdt u contact met medestoppers en ervaart u écht wat ‘samen stoppen’ betekent.

Bent u enthousiast? Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Stoptober. Wilt u liever persoonlijk informatie over Stoptober en het stoppen met roken ontvangen? 28 september staat de Stoptober-bus van 14.00 tot 16.00 uur voor de hoofdingang van het UMCG in Groningen. VNN-verslavingsarts Robert van de Graaf en medewerkers van de rookstoppoli van het UMCG geven vrijblijvend een stopadvies!

Gedragsmatige begeleiding het meest effectief
Stoptober helpt u op weg. Soms is echter professionele begeleiding nodig. Wat is dan de beste vorm van begeleiding? Uit onderzoek van Robert van de Graaf en hoogleraar Preventieve Geneeskunde Onno van Schayk blijkt dat gedragsmatige begeleiding (gesprekken) in combinatie met medicatie het meest effectief is (eventueel aangevuld met e-health of zelfhulpmaterialen)*. 

*Mensen helpen bij stoppen met roken. Effectiviteit en veiligheid van interventies. Robert C. van de Graaf en Onno C.P. van Schayk. Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. 22-02-2017.

Gesprekken (en medicatie) bij Novae
Bij Novae (submerk van VNN) kunt u terecht voor deze vorm van gedragsmatige begeleiding. U zult ervaren dat het makkelijker wordt om te stoppen wanneer u met iemand spreekt die u begrijpt en beschikt over professionele kennis en ervaring op dit gebied. Gesprekken met één van onze professionals kunnen eventueel ondersteund worden met medicatie. Gedurende de (online) behandeling wordt gewerkt met een trainingsboek met onder andere praktische adviezen en tips voor moeilijke situaties.

Wilt u meer informatie? Kijk op www.novae.nu/roken.