Rookvrije Generatie

De Rookvrije Generatie is een initiatief van de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding, het Longfonds en een toenemend aantal partners van de Alliantie Nederland Rookvrij waaronder VNN. De Rookvrije Generatie zet zich in voor een samenleving waarin opgroeiende kinderen worden beschermd tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. 

Te veel, te vroeg..
Elke week raken er honderden kinderen verslaafd aan roken in ons land. De helft van hen die blijft roken zal vroegtijdig overlijden aan de gevolgen daarvan. Dat zijn meer dan 20.000 doden per jaar, alleen al in Nederland. 

De Rookvrije Generatie stelt zich ten doel dat er een nieuwe generatie opgroeit zonder roken. De Rookvrije Generatie doet dat onder andere door omgevingen waar kinderen komen rookvrij te maken.  

Creëren van een rookvrije omgeving
Zien roken doet roken. Vooral kinderen zijn daar gevoelig voor. Het (mee) rookvrij maken van plekken waar kinderen komen geeft een goed voorbeeld en zorgt we ervoor dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien. 

VNN draagt haar steentje bij door te participeren in het project Groningen Rookvrij waarbij plaatsen in de stad Groningen waar veel kinderen komen rookvrij worden gemaakt (speeltuinen, scholen, sportclubs et cetera). Om zelf ook het goede voorbeeld te geven zet VNN zich actief in voor het rookvrij maken van de eigen locaties. 

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan de Rookvrije Generatie en stoppen met roken? VNN biedt u hulp bij het stoppen (link).  

Meer informatie op de website van de Rookvrije Generatie