Doe mee met IkPas!

Anoniem chatten

Maak een frisse start met IkPas!

Minder alcohol drinken... Voor veel mensen was dit hét voornemen voor 2019. Maar in de praktijk blijkt het vaak moeilijk om vol te houden. Dat is niet erg. Gelukkig kun je op elk moment in het jaar een frisse start maken; bijvoorbeeld door mee te doen aan IkPas! Dat is een initiatief waarbij je veertig dagen stopt met drinken. IkPas wordt in het noorden ondersteund door VNN, GGD Fryslân, GGD Groningen en GGD Drenthe en start op 6 maart 2019.

Bewust worden van je drinkpatroon
Veel mensen hebben onbewust een patroon aangenomen waarbij het vanzelfsprekend is dat ze vrijwel dagelijks één of twee glazen alcohol drinken. Door mee te doen aan IkPas geef je jezelf de kans om vastgeroeste patronen te doorbreken en word je bewuster van je alcoholgebruik. Je zult ervaren dat je zelf een keuze hebt als het gaat om het nuttigen van alcohol!

Voordelen van een maand niet drinken
Wat zijn nu precies de voordelen van een maand niet drinken? Veel deelnemers van de eerste vier edities van IkPas hebben ervaren dat ze zich fitter en scherper voelen, beter slapen, afvallen en dat hun huidconditie verbetert.

Ga jij de uitdaging aan?
Je kunt je hier bij IkPas aanmelden. Door je aan te melden, krijg je toegang tot unieke content die alleen beschikbaar is voor deelnemers en kun je gebruik maken van de ‘IkPas -coach’: een persoonlijke vraagbaak voor als je advies nodig hebt op moeilijke momenten. 

Ook bedrijven kunnen deelnemen en hun medewerkers oproepen zich aan te melden. Een bewuster drinkpatroon leidt tot gezonde medewerkers, betere prestaties op het werk en een aantoonbaar lager ziekteverzuim.

40 dagen stoppen met drinken
De 40-dagen actie loopt van woensdag 6 maart 2019 tot en met zondag 14 april 2019.

Gezamenlijke ondersteuning
VNN en de drie noordelijke GGD’en vinden een bewust leefpatroon belangrijk en ondersteunen dit initiatief daarom van harte. De afgelopen tijd hebben zij gezamenlijk IkPas actief onder de aandacht gebracht bij haar medewerkers en verschillende bedrijven en instellingen.

Professionele begeleiding?
Voor professionele begeleiding bij het minderen of stoppen met drinken kun je uiteraard bij VNN terecht bij VNN. Bel 088 – 234 34 34