Pillen testen

Uitgaansdrugs testen: Hoe werkt de testservice van VNN?

Anoniem chatten

Hoe werkt de testservice van VNN?

Testservice voor uitgaansdrugs
Het gebruik van drugs is nooit zonder risico. Je kunt aan de buitenkant van een pil, poeder of vloeistof niet zien wat de samenstelling of sterkte is. Het is daarom verstandig om het te laten testen voordat je het gebruikt. Dat kan in Groningen, Leeuwarden en Assen. De testservice is gratis. 

Het gebruik van drugs is nooit zonder risico. Lees meer over Drugs laten testen: ken de risico’s

Welke uitgaansdrugs?
Je kunt bijna alle drugs bij de testservice laten testen (zoals XTC, cocaïne, speed, ketamine, LSD).
De volgende middelen kun je niet laten testen: alcohol, paddo's, medicijnen, hasj en wiet, anabolen, smartshopproducten, grondstoffen voor drugs.

Voorwaarden voor het testen
Bij de testservice testen we uitsluitend drugs voor consumenten. Dus niet voor dealers, ouders, familie of politie. Je blijft anoniem; we noteren uitsluitend gegevens over middelen, niet over personen.

Wat zijn de verdere voorwaarden voor het testen:
• maximaal 1 drugsmonster per keer
• maximum 1 gram poeder en 10 ml vloeistoffen
• geen grondstoffen die gebruikt kunnen worden voor productie van drugs
Aan de testuitslag kun je geen rechten ontlenen. De tester, de VNN locatie en het laboratorium kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor de gevolgen van het gebruik van welke drugs dan ook.

Video afspelen
Filmpje testservice VNN

Het gebruik van drugs is nooit zonder risico. Je kunt aan de buitenkant van een pil, poeder of vloeistof niet zien wat de samenstelling of sterkte is. Wil je toch gebruiken? Laat je drugs testen bij de testservice van VNN. In het filmpje zie je hoe dat werkt.

Herkenningssysteem

Pillen
Voor pillen hebben we een herkenningssysteem. Aan de hand van de uiterlijke kenmerken van een pil (diameter, dikte, kleur en logo) en een zuurtest kijken we of de pil voorkomt op de herkenningslijst. Op deze lijst staan pillen die in de afgelopen periode meerdere keren in het laboratorium zijn geanalyseerd. Als jouw pil op deze lijst staat, krijg je meteen te horen welke stof er in zit en hoeveel. Herkennen we de pil niet, dan kun je de pil laten opsturen naar het laboratorium.

Poeders, capsules en vloeistoffen
Om precies na te gaan welke stoffen erin een poeder, capsule of vloeistof zitten en in welke hoeveelheid, sturen we deze drugs altijd door naar het laboratorium.
Bij poeders en capsules doen we wel meteen een zuurtest om een indicatie te krijgen om welk middel het gaat. Van poeders hebben we iets minder dan 150 mg nodig voor een analyse in het laboratorium.

Uitslag van het laboratorium
Na een week kun je bellen voor de uitslag. Je krijgt dan de volledige laboratoriumuitslag.

LSD testen?
LSD-analyses zijn zeer kostbaar en kunnen maar beperkt worden gedaan. Wil je toch LSD-papertrips laten analyseren, lever dan 2 aaneengesloten zegels in. Dan zullen ze eerder worden getest. Neem, als je LSD wilt laten testen, van tevoren contact met ons op.

Meer informatie?
Heb je een of meerdere uitgaansdrugs die je wilt laten testen of heb je eerst nog vragen? Check hier dan de adressen van onze testservice.

Testservice VNN

Marlotte en David vertellen waarom ze hun pillen laten testen bij de testservice van VNN. David Wat laat je vandaag testen? “Ik laat vandaag een XTC-pil testen. Die heb ik via via gekregen maar ik wil zeker weten dat het geen gevaarlijke pil is.” Waarom laat je je pil testen? “Ik heb v...

Lees meer