Poliklinische hulp
Anoniem chatten

Poliklinische behandeling

De meeste mensen die bij VNN om hulp vragen, worden in de polikliniek behandeld. Het betekent dat je vanuit je eigen huis regelmatig naar één van onze locaties in de buurt komt voor een gesprek of een cursus. Dit kan individueel of in groepsverband.

Voor het overzicht van de wachttijden, zie wachtlijst

Gezinsgesprekken en gezinstherapie

Verslaving is een probleem voor de verslaafde zelf,  maar ook voor zijn gezin of omgeving. VNN biedt daarom gesprekken voor het hele gezin. Samen kom je verder. Je leert hoe je anders met elkaar kunt omgaan, zodat jullie je beide beter en zelfstandiger gaan voelen.

Psychotherapie

Het kan zijn dat er naast de verslaving andere problemen spelen, zoals angstklachten. Door intensieve gesprekken met een psychotherapeut leer je omgaan met angst of depressie. Tegelijkertijd is er aandacht voor jouw verslaving. De psychotherapeuten werken met gecertificeerde richtlijnen en met inzichten van specialistische verenigingen.

Altijd in de buurt

Zoek je een adres voor informatie, hulpverlening of een kliniek? Kijk dan voor adressen van VNN op de overzichtslijst. VNN heeft locaties in Friesland, Groningen en Drenthe.

Kaart noord-nederland

Hoe werkt de aanmelding bij VNN

Contact Eenmalig adviesgesprek Aanmelden voor hulp VNN belt u om een datum af te spreken voor het intakegesprek Intakegesprek op een VNN locatie Start behandeling

Terugvalpreventie 

Een opvallend probleem bij verslaving is dat mensen geregeld terugvallen in het verslavende drinkpatroon, gebruik van drugs of weer gaan gokken. In de hulp bij verslaving wordt hier veel aandacht besteed. Je leert hoe je met zo’n terugval om kan gaan. Je kunt deelnemen aan een speciale terugvalpreventie-groep. 

'Alcohol in de hand' App

Je kunt bij je behandelaar vragen om een toegangscode voor de app 'Alcohol in de hand' voor Android & Apple.
Deze app is ontwikkeld om je te ondersteunen bij je behandeling voor een alcoholverslaving. Vraag je behandelaar naar meer informatie.

Het verhaal van Wilma

“Ik werk in een beroepsgroep waarin het heel normaal is om flink in te nemen én ik heb een mateloos karakter. Die combinatie doet het ‘m. Ik ben producer en regisseur bij een grote publieke omroep, werk sinds mijn 21ste bij deze omroep. Het was niet nodig om na een paar glazen te stoppen: ik had nóóit een kater en kon altijd uitsteke...

Lees meer

ADHD behandeling

Het kan zijn dat je een ADHD diagnose hebt, maar ook een verslavingsprobleem. In de behandeling leer je je drinken, druggebruik of gokken onder controle te krijgen. Maar je leert ook over ADHD en wat dat voor je betekent. Door oefeningen krijg je weer overzicht en structuur in je leven. Ook leer je te accepteren dat je de diagnose ADHD hebt. Sommige gesprekken zijn individueel, andere onderdelen van de behandeling volg je in een ADHD coachingsgroep.

Kennisbank