Telefonische hulpdienst 'Trek aan de Bel'

Anoniem chatten

Trek aan de bel

Heb je vragen over je verslaving of het herstel daarvan?
Zie je het even niet meer zitten?
Ben je bang dat je toch weer gaat gebruiken?


Bel dan de telefonische hulpdienst Trek aan de bel: 0800 020 27 21 Telefonische hulpdienst Trek aan de bel

7 dagen per week bereikbaar

Trek aan de bel is bedoeld voor cliënten, ex-cliënten en naastbetrokkenen. We luisteren met aandacht en zonder oordeel naar mensen en naastbetrokkenen, die geraakt worden door problemen die ontstaan door gebruik van middelen of een verslaving.

De telefoondienst is 7 dagen per week bereikbaar van 18.00 uur tot 23.00 uur.


Luisterend oor

Met Trek aan de Bel biedt VNN gratis en anoniem steun aan wie dat nodig heeft. De telefoon wordt beantwoord door ervaringswerkers die kennis hebben van aan verslaving gerelateerde zaken en van persoonlijke en maatschappelijke herstelprocessen. Door het bieden van een luisterend oor, willen we bellers de gelegenheid geven hun verhaal kwijt te kunnen en daardoor pijn, verdriet en zorgen (even) het hoofd te bieden. De vrijwilligers zijn bekend met VNN biedt door hun persoonlijke ervaringen. 
Als je behoefte hebt aan een luisterend oor, ook bij dreigende terugval in gebruik van verslavende middelen.

De luisterlijn
Mocht je behoefte hebben aan een gesprek na 23.00, dan is de landelijke Luisterlijn wellicht een mooie aanvulling. De Luisterlijn is er voor iedereen en is dag en nacht bereikbaar voor een vertrouwelijk gesprek, per telefoon, chat en mail.  Bel 0900-0767 of chat via De luisterlijn