• Maatregelen VNN in het kader van het Coronavirus. Ga naar vnn.nl/corona
Anoniem chatten

Stoppen met roken in Leeuwarden

Soort:
Cursus
Startdatum:
15 apr 2020

Heb je al meerdere pogingen gedaan om te stoppen met roken? Maar lukt het je simpelweg niet? Je bent niet de enige. Vaak is het moeilijk om zonder hulp te stoppen met roken. Misschien is onze gratis pop-up poli iets voor jou. Ervaar hoe het is om samen met andere mensen de sprong te wagen en te stoppen met roken. Ga jij de uitdaging aan?

Gemiddeld 7 stoppogingen
Wist je dat mensen gemiddeld 7 stoppogingen doen? Speciaal voor mensen die het moeilijk vinden om te stoppen met roken opent VNN in Leeuwarden een speciale pop-up poli. In meerdere bijeenkomsten brengen wij jou een stapje dichterbij een rookvrij en dus fitter en leuker leven! Wil je zwanger worden, ben je zwanger of onderga je binnenkort een operatie? Dan is dat een extra reden om te stoppen met roken. Ook dan is de pop-up poli misschien iets voor jou.

Het is nooit te laat
De groepsbijeenkomsten worden geleid door deskundigen van VNN. Je leert meer over wat verslaving eigenlijk is en hoe het werkt. Wist je bijvoorbeeld dat 24 uur na het stoppen met roken er al effecten optreden in je lichaam? Het is nooit te laat! Tevens leer je de momenten herkennen waarop je zin hebt in een sigaret en krijg je praktische tips wat je dan het beste kunt doen (oplossingsgericht). Naast het stoppen met roken is er ook aandacht voor voeding en bewegen. Want, stoppen met roken begint bij een gezonde leefstijl! Informatie en advies over nicotinevervangers en eventuele medicatie komt ook aan bod.

Data en locatie
De bijeenkomsten vinden plaats van 18.30 uur tot 20.30 uur bij de Polikliniek Leeuwarden aan de Oostergoweg 6, 8932 PG Leeuwarden

1e bijeenkomst 15 april (voorbereiden op stoppen). Daarna op 22, 29 april en op 6, 13 en 20 mei.

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd? Meld je dan nu aan met het aanmeldingsformulier. Deelname aan de pop-up poli is gratis.
Wees er op tijd bij want de beschikbaarheid is beperkt.

 

VNN is ingeschreven in het kwaliteitsregister Stoppen met Roken (een lijst van gekwalificeerde stoppen-met-roken begeleiders).