De Borch

Cindy, moeder met een verslaving, vertelt haar verhaal

Gezinskliniek De Borch

De Borch is een gezinskliniek voor de behandeling van gezinnen waarvan de ouders een verslaving hebben. Ook is er plaats voor zwangeren. Er zijn zit- en slaapkamers per gezin en een gezamenlijke woon/eetkamer. In de grote tuin bij het huis kunnen de kinderen veilig spelen. In het pand is een crèche voor de kinderen die nog niet naar school gaan.

De oudere kinderen gaan naar de naastgelegen basisscholen de OBS Ter Borchschool of naar CBS De Rietzanger in Eelderwolde.

Voor wie is De Borch?
U komt voor opname in De Borch in aanmerking als u verslavingsproblemen heeft en kinderen heeft in de leeftijd van 0 tot 12 jaar. U kunt ook vóór de geboorte van uw kind worden opgenomen. 

Een opname in De Borch is mogelijk voor zwangeren (met of zonder partner) en gezinnen waarvan de ouders een verslaving hebben, uit geheel Nederland.

Lees ook het verhaal van Jeroen en Cynthia die samen met hun zoon werden opgenomen in de gezinskliniek.

Hoe kunt u zich aanmelden?
Om in aanmerking te komen voor een behandeling bij VNN, heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig. 

Vooraf aan de opname in De Borch heeft u een paar gesprekken, zoals met de trajectbegeleider van De Borch. Er wordt gekeken of De Borch een geschikte plek voor u is.

Voor de opname in De Borch, moet u eerst lichamelijk ontwennen. Om clean te worden, wordt u opgenomen in de VNN kliniek Vossenloo. Omdat er in deze kliniek geen plaats is voor kinderen, moet u voor deze periode dat u daar bent een plek voor uw kinderen vinden. Vaak is dat bij de familie.

Lees meer over de OpnameBehandeling en de dagindeling van De Borch

Adres voor aanmelding
Kliniek Vossenloo
Oosterbroek 1c, 9761 TG Eelde
Tel 088 234 37 37