Training: Motiverende Gespreksvoering

Anoniem chatten

Motiverende Gespreksvoering is een manier van gesprekken voeren waarin de begeleider op zoek gaat naar de veranderwens van de ander en de ambivalentie die deze verandering belemmert. Vervolgens gebruikt de begeleider specifieke gesprekstechnieken om deze ambivalentie op te lossen en concrete stappen te zetten richting gedragsverandering. Motiverende Gespreksvoering vermindert weerstand en versterkt de intrinsieke motivatie voor verandering. Begeleiders die getraind zijn in Motiverende Gespreksvoering kunnen doelbewust gedragsverandering beïnvloeden door hun communicatie. Dat gebeurt in een stijl vanuit acceptatie, compassie en samenwerking. Het versterken van het zelfvertrouwen en het ontlokken van zelfmotiverende uitspraken is een belangrijke eigenschap van Motiverende Gespreksvoering.

Voor wie
Academici (in- en extern VNN)

Trainers
Mevrouw Y. Veenstra, Verpleegkundig Specialist-GGZ MSc
Mevrouw Gerda. H. Kolen, Trainer/opleider, MINT-lid

Accreditatie (voor het totaal)
- ABAN  20 punten
- VS 26 punten

De accreditatiepunten zijn als volgt samengesteld:
- het doorlopen van 4 leertrajecten met de e-learning modules en het halen van de bijbehorende summatieve toetsen (voor ABAN 2,5 punt per module en toets, voor VS 4 punten per module en toets)
- daarnaast het bijwonen van alle 3 face-to face bijeenkomsten (10 punten in totaal voor de 3 bijeenkomsten voor zowel ABAN als VS).

Voorbereiding op de groepstraining
Het is verplicht om vooraf aan elke bijeenkomst de e-learning-modules (4 modules) te doorlopen: ‘Motiverende Gespreksvoering’ van de GGZ-Ecademy.
We gaan er van uit dat u via uw eigen instelling toegang heeft tot dit leerportaal. Als dat niet mogelijk is, kunt u contact met ons opnemen.
Zie voor meer informatie GGZecademy

Aanbevolen (niet verplichte) literatuur
Motiverende Gespreksvoering (derde editie); mensen helpen veranderen. Auteurs: Willian R. Miller, Stephen Rollnick.

Kosten training
€310,- voor de face-to-face bijeenkomsten

Data, locatie en aanmelden
VNN organiseert deze training een paar keer per jaar. Hou onze agenda in de gaten.

Interesse of vragen?
Training & nascholing, telefoon 088 234 34 34 of mail ons.

Vanwege COVID-19 staan de trainingen voorlopig on hold. Als ze weer starten, zullen we de nieuwe data aan de agenda toevoegen.